Hoe het allemaal begon

Één jaar voordat Henk van Hout met pensioen zou gaan, dat was in 2012, was Henk op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding voor die aankomende periode. Samen met Arno Meulendijks, oud collega bij Helmond Sport, stelden zij een lijst samen van mogelijke activiteiten. Een centje bijverdienen met een reguliere voetbalschool leek interessant, maar was toch niet wat zij zochten.

Veel brainstormen

Uit de lijst van mogelijkheden kwam naar voren dat er best wat meer aandacht mocht worden besteed aan kwetsbare jongeren. Jongeren die overal zo’n beetje buiten de boot dreigen te vallen. Meest voor de hand liggend was om dit te doen op voetbalgebied, omdat daar ook beider interesses lagen.

En toen was er Special Talents

Met ondersteuning van Jasper van Hoof van Eindhoven Sport werden scholen benaderd en in november 2013 werd begonnen met de eerste Speltrainingsactiviteit. Nu nog een naam. Arno Meulendijks kwam met Special Talents uit de koker. De reeds bestaande contacten met FC Eindhoven leverden de gewenste plek op, in het stadion met kunstgras en een veilige omgeving.

Van Special Talents tot Stichting

Om de activiteiten ook echt “officieel” te maken, werd in december 2013 de Stichting Special Talents opgericht. E.e.a. is vastgelegd door OMD Notarissen uit Helmond onder zaaknummer 40064. Wij hebben geen winstoogmerk en zijn ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) gecertificeerd. De 65e verjaardag van Henk leverde voor de Stichting een mooi startkapitaal op, zodat de PR activiteiten konden worden gestart. 

Wat is ons bestaansrecht ?

Kinderen die, om wat voor reden dan ook, problemen ondervinden in hun persoonlijke ontwikkeling en in principe niet op hun plek zijn bij een voetbalclub in de buurt of bij G-voetbal, bieden wij voetbalactiviteiten op een plek waar zij zich veilig voelen, helemaal zichzelf mogen zijn en zo veel plezier kunnen hebben.

Zo sluiten wij niemand uit, vinden wij het belangrijk dat elk kind de aandacht en ondersteuning krijgt, die het verdient, zodat alle talenten van het kind zich kunnen ontwikkelen. Niemand is beperkt, iedereen anders en dat is normaal.

Geef je op voor een gratis proeftraining