Het ontstaan van (Stichting) Special Talents.

Één jaar voordat mede oprichter Henk van Hout met pensioen zou gaan was hij op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding voor die aankomende periode.
Samen met Arno Meulendijks, oud collega bij Helmond Sport, stelden zij een lijst samen van mogelijke activiteiten.
Een centje bijverdienen met een reguliere voetbalschool leek interessant, maar was toch niet wat zij zochten.

Uit de lijst van mogelijkheden en na enkele brainstorm-sessies kwam naar voren dat er best wat meer aandacht mocht worden besteed aan kwetsbare jongeren. Jongeren die overal zo’n beetje buiten de boot dreigen te vallen. Meest voor de hand liggend was om dit te doen op voetbalgebied omdat daar ook beider interesses liggen.

Er werd contact gelegd met Eindhoven Sport om te kijken hoe we dit aan moesten gaan pakken. Met ondersteuning van Jasper van Hoof van Eindhoven Sport werden scholen benaderd en in november 2013 later werd op sportpark Woensel (vv Wodan) begonnen met de eerste trainingsactiviteit.

Uiteraard moest er nog een naam worden verzonnen.
Na Voetbal Uniek als mogelijkheid kwam via Arno Special Talents uit de koker.

Toen bleek dat de ontwikkelingen positief waren werd gezocht naar een sportpark waarbij de kinderen minder prikkels te verwerken zouden krijgen. Iedere woensdagmiddag 50 schoolgaande kinderen naast onze activiteiten was niet ideaal.
Een korte verhuizing naar het sportpark van Unitas’59 leverde niet de gewenst rust op.
De reeds bestaande contacten met FC Eindhoven leverden uiteindelijk de plek op welke we zo graag wilden.
Activiteit in het stadion met kunstgras en een veilige omgeving.

Om de activiteiten ook echt “officieel” te maken werd in december Stichting Special Talents opgericht.
De 65e verjaardag van Henk leverde voor de Stichting een mooi startkapitaal op zodat de PR activiteiten konden worden uitgebreid.

Het aantal deelnemers groeide en in de loop van 2016 werd op een tweede locatie begonnen. Naast de bestaande locatie in het zuiden van Eindhoven werd nu een plekje gevonden bij RKSV Nuenen; een sportpark gericht op Nuenen zelf maar ook op Eindhoven Noord.

In samenwerking met FC Den Bosch werd in 2021 in stadion de Vliert de activiteiten van stichting Special Talents verder uitgebreid.

Door drukke werkzaamheden van Arno kon hij niet langer verbonden blijven aan Special Talents. Om het voorbestaan van de stichting te garanderen werd in 2021 een bestuur gevormd.

Doel van de stichting

Kinderen die, om wat voor reden dan ook, problemen ondervinden in hun persoonlijke ontwikkeling op hun eigen niveau voetbalactiviteiten aanbieden op een plek waar zij zich veilig voelen en helemaal zichzelf mogen zijn.

Doelgroep

Wij verzorgen voetbalactiviteiten voor kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning en begeleiding. Daarbij richten we ons op kinderen van 8 jaar of ouder (of die gedurende het lopende seizoen deze leeftijd bereiken) die niet of moeilijk terecht kunnen bij een reguliere voetbalvereniging. Jeugdspelers die wel actief zijn bij een club en daarbij extra hulp kunnen gebruiken zijn bij ons natuurlijk ook van harte welkom.

Activiteiten

Stichting Special Talents zet zich in voor sport voor iedereen. Bij ons kunnen kinderen deelnemen aan:

Voetbaltrainingen op verschillende locaties, te weten: Fc Eindhoven, RKSV Nuenen & Fc Den Bosch

Samenwerking

Wij werken nauw samen met FC Eindhoven , RKSV Nuenen en Fc Den Bosch. Deze voetbalclubs ondersteunen onze activiteiten van harte en bieden ons de mogelijkheid om van hun accommodaties gebruik te maken. Voor onze deelnemers zijn deze mooie, rustige locaties van groot belang om goed te kunnen functioneren.

Special Talents wordt daarnaast ondersteund door onder andere AON Talent Foundation en Eindhoven Sport. Deze ondersteuning bestaat uit het helpen organiseren en begeleiden van onze activiteiten en het onderhouden van contacten met het onze doelgroep.

Juridisch

De organisatie is op 24 december 2014 officieel geregistreerd als Stichting Special Talents. E.e.a. is vastgelegd door OMD Notarissen uit Helmond onder zaaknummer 40064. Wij hebben geen winstoogmerk en zijn ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) gecertificeerd.