Special Soccer-toernooi in Stadion de Vliert!

11th aug 2021
Op 26 september aanstaande vindt het allereerste FC Den Bosch Special Soccer-toernooi plaats, in Stadion de Vliert.

Binnen de gemeente Den Bosch zijn veel voetbalverenigingen actief in het G of, zoals wij het liever noemen, aangepast voetbal. Door deze mooie ontwikkeling met elkaar op een leuke manier verder te stimuleren, kunnen we deze vorm van voetbal nóg steviger op de kaart zetten. Ons doel is de sportparticipatiegraad verder helpen verhogen. Dat doen we in de eerste plaats voor de kinderen en de mensen zelf. Daarnaast maken we de (regionale) samenleving zo weer een stukje inclusiever, gezonder én leuker. Want bij Special Soccer staan niet de indicaties van kinderen en jong volwassenen centraal, maar juist hun talenten en eigenheid. Bovenal gaat het om samen lol hebben!

Daarom willen FC Den Bosch, initiatiefnemer FC Engelen en maatschappelijk partner Stichting Special Talents met elkaar een nieuwe traditie realiseren. Want het lijkt ons fantastisch om in ’s-Hertogenbosch, in het stadion van de plaatselijke FC, een jaarlijks terugkerend Special Soccer Toernooi te organiseren. Een toernooi aan het begin van elk nieuwe seizoen. Waar teams naast het voetballen van wedstrijden, samen plezier kunnen maken in een echt voetbalstadion.

De eerste editie van het toernooi is op zondag 26 september 2021. Deelnemende teams worden om 12.00 uur ontvangen met een warm welkom door FC Den Bosch club-coryfeeën. Daarna volgt de officiële ploegenpresentatie vanuit de catacomben van het stadion. De teams en alle individuele voetballers worden één voor één aan het publiek voorgesteld. Tussen ca 13.00 en ca. 16.30 uur worden de wedstrijden gespeeld. Er zijn ruim voldoende pauze-momenten tussen de wedstrijden. De middag wordt afgesloten met een leuke prijsuitreiking!